Home > Analys: Africa Oil kraftansamlar inför vidare uppgång.

Analys: Africa Oil kraftansamlar inför vidare uppgång.

Africa Oil har passerat vår tidigare målkurs vid 16.50kr, vilket ger stöd för en långsiktig trendvändning och betydligt mer uppsida. Närmaste motstånd finns vid 19 följt av 23kr.

Vi har tidigare, se analys den 28 nov 2016, haft en positiv inställning och såg en köpmöjlighet i närheten av trendlinjestödet då aktien bildat en tydlig sekvens av stigande lågpunkter inför en förmodad uppgång mot 16.50kr. Med facit i hand nåddes botten dagen efter analysen och aktien har därefter visat en kraftfull köprespons och med lätthet passerat vår konservativt lagda målkurs.

Passeringen av 16.50kr har medfört att aktien brutit sig loss på ovansidan från en triangel liknande bottenformation vilket ger ett prisobjektiv på ovansidan runt 24kr.

De senaste veckorna har en mindre konsolidering bildats mellan 19.30 och 17.70kr, en bra bit ovanför utbrottet från bottenformationen vilket i dagsläget tolkas som en mindre kraftansamling inför en attack på februari toppen runt 23kr. Vi föreslår på nytt ett köp och ser en idealisk ingångnivå i mitten av ”paus” formationen d.v.s. 18.50kr. Målkurs sätts konservativt till 22.90kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 17.20kr.

Passeras 23kr på ovansidan stärks scenariot om en långsiktig vändning uppåt och närmaste motstånd finns först vid 35kr. Skulle aktien visa kortsiktig svaghet genom att signifikant stänga under januari lägsta vid 17.75kr öppnas det upp för ett eventuellt test av 16.50kr, utbrottsnivån som omvandlats till ett starkt stöd. Passeras 16.50kr på nedsidan indikeras ett återinträde i det tidigare handelsintervallet vilket i dagsläget förefaller osannolikt.

Africa Oil
Entré köp 18.50kr Ticker AOI
Målkurs 22.90kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 17.20kr P/E neg
Senaste 18.63kr Direkt avk. 0%

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AOI.

Dagsdiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto