Home > Analys: Alfa Laval bryter konsolidering på ovansidan

Analys: Alfa Laval bryter konsolidering på ovansidan

Alfa Laval har nyligen brutit sig loss från en större konsolidering vilket i kombination med en stigande relativ styrka ger goda förutsättningar för vidare uppgång.

Alfa Laval-aktien har ett P/E på 21 vilket är något lägre än bransch genomsnittet på 22.04 Utdelningen är 3.50 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 2.3 %, vilket är något lägre än bransch snittet på 3.01 %. Vinst per aktie är hela 7.35 kr.

Aktien handlas betydligt över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid det tidigare motståndet vilket omvandlats till stöd runt 153 kr. Det finns inga naturliga motstånd då aktien handlas på nya toppnoteringar.

Alfa Laval har haft en medioker utveckling under större delen av 2013 då aktien varit fastlåst i en sidledes rörelse mellan 133 och 153 kr. Då den långsiktiga huvudtrenden varit uppåt var det naturligt att konsolideringen var en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång. I slutet af förra veckan forcerades intervallet på ovansidan och en köpsignal utlöstes som kan ta aktien upp mot prisobjektivet på 153 kr (skillnaden mellan botten och taket i handelsintervallet).

På kort sikt ligger aktien i en stark upptrend där trendlinje stödet ligger på 154 kr vilket inte bör brytas för att behålla det positiva köp momentum aktien nyligen signalerat. Vi ser en möjlighet till ett fördelaktigt köp vid ett återtest i närheten av 154 kr med en stoploss på 148 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen med symbol ALFA.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto