Home > Analys: Alfa Laval inför delårs rapporten…

Analys: Alfa Laval inför delårs rapporten…

Alfa Laval har visat positiva signaler genom att kraftigt avvisa stödet vid kanalbotten i den långsiktigt stigande huvudtrenden. Idag måndag presenterar aktien delårsresultat där eventuell kursnedgång utgör ett köpläge i första hand.

Alfa Lavals rapport för det andra kvartalet publiceras den 18 juli klockan 11.45. Telefonkonferensen startar klockan 12.45.

Aktien handlas inom en långsiktigt stigande trendkanal sedan maj 2010. I april 2014 visade aktien en toppnotering på 187 kr vilket medförde bildandet av kanaltaket och aktiens långsiktiga uppgångspotential. En lägre swing högsta året därefter ledde till en kraftig försvagning som tagit aktien ned mot den långsiktiga vändningszonen vid kanalgolvet runt 123kr. Detta långsiktiga stöd har det senaste månaderna utsatts för rejäla test som varje gång resulterat i en kraftfull köprespons.

De senaste veckorna har köptrycket tilltagit genom bildandet av stora gröna candlesticks vilket tydligt signalerar att lägre priser avvisas. Detta är extra signifikant då dessa bildats runt en naturlig vändningszon. Huvudscenariot är fortsatt uppgång och ett test av nacklinjen runt 139kr från en mindre huvudskuldra bottenformation. I samband med rapporten finns det goda möjligheter att detta motstånd passeras på ovansidan vilket i sådana fall utlöser en köpsignal med ett prisobjektiv på 160kr i första hand.

Entré köp
128 alt 140kr
Målkurs
160kr
Nödutgång
120kr

Vi ser eventuell svaghet ned mot 128 kr som ett köpläge alternativt ett köp på utbrott genom 140kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 120kr. Målkurs sätts till 160kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALFA.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto