Home > Analys: Alfa Laval köpvärd efter en rekyl mot stigande grundtrend

Analys: Alfa Laval köpvärd efter en rekyl mot stigande grundtrend

Alfa Laval som förra veckan rapporterade omsättning, rörelseresultat och orderingång under analytikernas snittprognoser backade efter rapporten men har under veckan börjar återhämta sig vid den långsiktigt stigande grundtrenden. 

Alfa Laval förväntar sig att efterfrågan under det fjärde kvartalet 2013 kommer att vara på ungefär samma nivå som det tredje kvartalet 2013. Det framgick av kvartalsrapporten för Alfa Laval.

Bolaget som är en världsledande tillverkare av pumpar, ventiler, värmeväxlare och separatorer handlas med p/e 20,8 och en med en direktavkastning på 2,3.

Verkstadsektorn är i veckan på sätt och vis tillbaka efter den situation vi såg efter sommarens svaga kursutveckling. Efter en stark augusti smög det in en oro inför Q3-rapporterna och sedan fortsatte verkstad ner till nivåer vi såg i slutet på juli. Nu gör marknaden ett nytt försök på temat 2014.

Alfa Laval-aktien har stigit med ca 6,5 procent under 2013. All time high noterades 25 september kring 160 kr. Ett nytt försök mot nivån gjordes i slutet av oktober men i bakgrund av bolagets rapport såg investerare möjlighet att sälja av aktien, vilket fick aktien att snabbt rekylera.

Rent tekniskt handlas aktien i en långsiktigt stigande trend där vidare uppgång indikeras. En stigande trendlinje tillsammans med det glidande medelvärdet på 200 dagar som brukar representera primärtrenden har tidigare agerat stödområde för aktien.

Den låga noteringen på RSI-indikatorn i kombination med att aktien spjärnat emot på nedsidan i veckan visar på en styrka i aktien. Vi anser att aktien på nuvarande nivå är köpvärd med ett vinstmål på 154-156 kr där stop loss föreslås placeras vid 144 kr.

Alfa Laval
Alfa Laval
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto