Home > Analys: Alfa Laval närmar sig stödnivåer

Analys: Alfa Laval närmar sig stödnivåer

Alfa Laval har de senaste veckorna fallit kraftigt och blivit översålt i det korta perspektivet. Aktien är i närheten av historiska stödnivåer vilket sannolikt leder till en kraftig motreaktion inom kort.

Alfa Laval AB är en världsledande tillverkare av pumpar, ventiler, värmeväxlare och separatorer. Alfa Laval har sitt huvudkontor och tillverkning av värmeväxlare i Lund. Företaget har även ett stort kontor i Tumba i Botkyrka kommun. Utöver tillverkningsenheterna i Sverige så har Alfa Laval även fabriker och utvecklingsenheter i bland annat Danmark, Frankrike, Finland, Nederländerna, Belgien, Storbritannien, USA, Indien, Italien, Polen, Brasilien och Kina.

Aktien handlas över det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 134 samt i intervallet 128-130 kr. Motstånd vid 150 kr.

Alfa Laval aktien har haft en medioker utveckling då aktien bortsett från en temporär kursrusning med 4.50 kr ovanför tidigare högsta notering i februari, fortfarande handlas i samma intervall som för tre år sedan.  Handelsintervallet har visat på en botten strax ovanför 100 kr nivån och toppnivå på 147.50 kr. Inom detta intervall har ett motstånd mellan 128 -1 30 kr forcerats och omvandlats till en stödnivå. Detta är intressant då aktien testat denna motstånds zon ett flertal gånger under den sexmånaders konsolidering som ledde upp till ett test av all time highs. Aktien är nu i närheten av denna zon vilket sannolikt fångar upp aktien och leder till en motreaktion som kan ta aktien upp mot 150 kr.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och försöker köpa aktien i den tidigare motståndszonen, numera stöd zon, mellan 128- 130 kr.  Då aktien förväntas bjuda på en motreaktion i bästa fall upp mot 150 kr vilket är en potential på upp mot 20 kr bör man inte riskera mer än 5 kr ifall det inte går som förväntat. En stop loss läggs därför förslagsvis på 125 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALFA

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto