Home > Analys: Alfa Laval sprider positivitet trots negativa prognoser.

Analys: Alfa Laval sprider positivitet trots negativa prognoser.

Alfa Laval sprider tydlig positivitet när veckans handel innebär en notering klart över MA 40 veckor. Den kraftsamling som pågått sedan slutet av sommaren signalerar nu att det kan vara dags att kliva över barriären strax under 138 kronor, för att uppnå vår målkurs.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Alfa Laval har synnerligen fått uppleva en tråkig handel sedan början av året.

Säljarna klev ur bilden i mitten av sommaren kring 122 kronor, för att släppa in köparna i bilden som lyfte upp bolagets aktie till nuvarande notering.

Sedan slutet av juli har vi balanserats kring 135 kronor, och skapat en uppsamlingsfas som indikerar styrka nog för ett utbrott.

Att vi har svårigheter att kliva upp till 138 kronor, är inte så konstigt i sig.

Vi noterar en tydlig handelsaktivitet strax under denna prisnivå, vilket innebär att köparna kommer att uppleva svårigheter att bryta igenom detta motstånd.

Nu har vi dock slagits kring denna prisnivå sedan början av augusti, och i och med att vi hittills under veckan tydligt noteras över MA 40 veckor, ger detta signaler på att vi äntligen kan vara på väg att bryta oss igenom denna barriär vid 138 kronor.

Passerar vi 138 kr innebär det en tydlig etablering över MA 40 veckor för första gången sedan slutet av december 2015.

När vi väl uppnår 138 kronor utlöser detta en köpsignal, och vi ser möjligheten till ett kraftigt utbrott för att uppnå vår slutdestination vid 152 kronor.

Den tekniska situationen tes signalera ytterst positivitet, trots att vi fundamentalt fått negativa prognoser från bland annat Credit Suisse som i slutet av september lyfte fram att marknaden underskattar risken för försämring av både marginaler och volymer inom bolagets division Marine & Diesel.

Eftersom marin, olja och gas-segmenten är cykliskt pressade för närvarande, kan en vändpunkt i dessa segment ge ytterligare styrka till den tekniskt positiva situation vi befinner oss i.

Den 22 september framgick det även att Tetra Laval ökat sitt innehav i Alfa Laval från tidigare 26 till 29 procent, som enligt Citi ger strategiska fördelar och skulle kunna öppna upp affärsmöjligheterna för bolaget inom mejeri-, ost- och dryckessektorn.

Bolaget lämnar delårsrapport den 25 oktober kl 07.30, följt av telefonkonferensen som startar kl 08.30.

Alfa Laval
Entré köp 138.00 kr Ticker ALFA
Målkurs 152.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 133.40 kr P/E 15.5
Senaste 136.40 kr Direkt avk. 3.1%

 

Vi rekommenderar ett köp vid 138 kr, och målkursen landar på 152 kr som tidigare upplevt hög handelsaktivitet. Nödutgången placeras förslagsvis kring 133.40 kronor.

Aktien handlas ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagar och 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALFA.

Alfa Laval (veckodiagram)

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto