Home > Analys: Alliance Oil Company bryter nedtrenden

Analys: Alliance Oil Company bryter nedtrenden

Vi har tidigare påpekat att den tekniska bilden börjat ljusna för Alliance Oil Company. Aktien bröt kort därefter den långsiktigt fallande trenden vilket indikerar ett sannolikt trendbrott. Rekyler är köpvärda framöver och vi räknar med ett test av motståndet runt 47 kr inom kort.

Alliance Oil Company Ltd (innan 2009 West Siberian Resources Ltd, ursprungligen Vostok Oil Ltd) är ett oljebolag som är verksamt i Ryssland och Kazakstan. Verksamheten startade år 1998. Bolaget har sitt säte i Hamilton på Bermuda, men är i många avseenden att betrakta som svenskt då de bland annat håller bolagsstämma i Stockholm.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är stigande. Stöd finns runt 45 kr samt 41 kr.  Motstånd finns vid 47 följt av 52 kr.

Aktien tillhör en av de verkliga förlorarna på Stockholmsbörsen de senaste åren men har nu sannolikt vänt uppåt då den långsiktigt fallande trenden har brutits. Ett trendbrott i sig behöver inte nödvändigtvis betyda att trenden har vänt, men i detta fall finns det goda förutsättningar då aktien visar ett positivt volym mönster. Då uppgångsdagar har betydligt högre omsättning jämfört med nedgångsdagar ökar detta betydelsen av ett trendbrott avsevärt. Så länge som aktien håller sig ovanför stödet vid 40 kr finns det goda förutsättningar för fortsatt uppgång.

I ett större perspektiv är det logiskt med en större trendvändning uppåt då aktien framgångsrikt testat dubbelbotten runt 37 kr från 2008-2009 vilket kan innebära att aktien på lång sikt tar sig upp mot topparna från 2010-2011 runt 125 kr. Med andra ord är potentialen på ovansidan betydande.

Vi har tidigare rekommenderat köp inför ett sannolikt brott av den fallande trenden. Då aktien brutit nedtrenden och befinner sig tidigt i en uppgångsfas blir rekommendationen fortsatt köp i på rekyler ovanför 40 kr nivån.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AOIL SDB

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto