Home > Analys: Alliance Oil har fått en långsiktigt viktig säljsignal

Analys: Alliance Oil har fått en långsiktigt viktig säljsignal

Alliance Oil har haft en för dess aktieägare synnerligen dyster utveckling i år. Aktiekursen har gått ner med 36,7%, räknat på kursen i skrivande stund 54,3 kr. Detta kan jämföras med OMXS30 som istället gått upp med 6,5%  i år.

Alliance Oil har tidigare under året fått ett antal säljsignaler som vi också tagit upp i våra analyser. I vår analys av Alliance Oil den 13 april rekommenderade vi till dessutom att man skulle blanka aktien på uppåtrekyler.

Vi skrev då också att om aktien, som handlades i ca 60 kr, skulle komma upp i närheten av motståndet vid ca 70 kr skulle man få en extra bra risk-reward relation vid en blankning. Efter en sådan blankning skulle man sedan kunna sikta på en nedgång till 56-59 kr i första hand, och 36-40 kr i andra hand.

Alliance Oil gick därefter upp till 70 kr som högst den 5 juli och har sedermera gått ner till 53,35 kr som lägst.

Tittar vi i månadsdiagrammet nedan ser vi att när Alliance Oil gick under stödnivån vid ca 56-60 kr bröt den dessutom ut ur en stor och över 10 årig gammal triangelformation.

Analys Alliance Oil
Alliance Oil (Månadsdiagram)

Detta innebär att Alliance Oil nu fått en kraftig och långsiktigt viktig säljsignal. Det ser i dagsläget ut som om aktien ska ner och minst testa av stödnivån vid ca 36 kr.

Går vi sedan över till dagsdiagrammet nedan så ser vi också där säljsignalerna tydligt. Vi ser även att både den långa trenden, lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, och den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är nedåtriktade för Alliance Oil.

Stochasic-indikatorn är nere på låga nivåer både i dags- och veckodiagrammet. Det visar alltså på att aktien är översåld både på kort- och långsikt.

Detta är emellertid ingen köpsignal i sig självt då en aktie kan fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Däremot skulle Alliance Oil i och med detta nu lättare kunna få en uppåtrekyl som kan utnyttjas till att blanka aktien. En sådan uppåtrekyl skulle kunna ske upp till någon av motståndsnivåerna vid ca 56 kr och ca 60 kr.

Vi fortsätter därför att rekommendera blankning på eventuella uppåtrekyler för Alliance Oil. Sikta på nedgångar till ca 36-40 kr.

Stop loss om på blankningen aktien stänger över 60 kr. Flytta ner stop lossen allt eftersom positionen visar större och större vinst.

Analys Alliance Oil
Alliance Oil (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.