Home > Analys: Amazon i återvändsgränd

Analys: Amazon i återvändsgränd

Amazon har presterat en kraftfull uppgång sedan botten i februari, en uppgång på ca 62 %. Från $474 till $771 på 203 dagar. För oss som fokuserar på samband mellan tid och pris betyder talen ovan en del, och det är inte allt för det finns mer! Amazon står inför en rejäl utmaning framöver.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Tidscykler

Tideräkningen i Amazon när det gäller cykler tar i denna analys sin början i vid lågpunkten 2008, där vi intill lågpunkten i januari 2015, 2 252 dagar senare kunde skjuta uppåt med kraft. Den påföljande uppgången satte en topp i december samma år inför den rekyl som sedermera bottnade den 9 februari, med en 360 graders relation till toppen i december.

Vi söker nu solida relationer till 2 252 dagar vilket vi har ett tidsfönster på nu, då vi på den 593 dagen står nära nog i 180 graders relation. Denna cykel bör kunna påverka aktien negativt, i varje fall under en tid.

Vi söker även relation till summan av antalet dagar från botten i januari 15 intill lågpunkten den 9 februari i år. 203 dagar kommer in på en normalt sett relativt vag punkt, men det är en träff som även denna bör kunna ge en negativ reaktion.

I det stora hela indikerar tidscyklerna att det finns mer uppsida på längre sikt, men att risken för reaktion nu är extra stor finns. Tar vi oss mot förmodan förbi och etablerar oss över $771 i närtid siktar vi på en uppgång intill 15 oktober.

Amazon dagsdiagram
Amazon dagsdiagram

Pivots

När det gäller Amazon så är sambanden i prisrelationer mycket intressant. För det första är en uppgång på 62 % en Fibonacci relation. Vidare står $771 i 360 graders relation till $474 som var lågpunkten i februari, vilka båda i sin tur står i relation, med viss felmarginal, till botten på $284 i januari 2015. Denna gång till 180 grader. Botten 2008 kom in på $34, vilket är 360 grader med $771 och $474.

Ovan signalerar att $771 är en väldigt viktig nivå för möjligheterna till fortsatt uppgång i pris räknat och att cykeln från lågpunkten i februari kan ha nått vägs ende. Övriga relationer kan också göra sig påminda, desto fler relationer desto starkare potentiell reaktion.

Stöd finner vi vid $743, $716 samt $690.

Vågmönster

När det gäller vågmönstret från botten i februari, vilket är vårt primära fokus får vi ihop en komplett femvågssekvens.

Tittar vi på vågen från januari 2015, dvs det större perspektivet kan vi notera samma sak. Denna cykel är då av större dignitet. Man kan ha invändningar på storleken på den fjärde vågen, men i och med att vi har en tidscykel som träffar toppen i december 2015 med botten i februari i år med 360 grader jobbar vi tillsvidare under hypotesen att vågen från januari 2015 hänger ihop med nuvarande sekvens.

Tekniska indikatorer

De glidande medelvärdena berättar för oss att trenden pekar uppåt, både 50 dagars och 200 dagars ligger i en perfekt bull-symbios. Ingenting negativt än så länge, vi vill nu ha priset under 50 dagars glidande för en negativ signal.

Oscillatorerna i form av Stochastic och RSI bygger negativa divergenser på daglig basis, vilket varnar om en förestående rekyl.

Amazon – en överblick
Entré sälj $746 Ticker AMZN
Målkurs $690 Marknad Nasdaq
Nödutgång $771 P/E  N/A
Senaste $767.58 Direkt avk. 0.0 %

Summering

Har man hoppat på tåget i Amazon från botten i februari är det dags att vara på sin vakt. Får vi en nedgång som lyckas bryta ned under 50 dagars glidande medelvärde som idag ligger på 746, vilket sammanfaller med en Gann pivot är misstankarna om en större korrigering av priset bekräftat.

Planen är att bevaka en toppformation och ett bryt av $746 för signal om fortsatt nedgång och signal om att gå kort. Vi tar initialt sikte på $690. Nödutgången i form av en stop-loss sätter vi till $771 när vi väl fått vår trigger.

Att pricka toppar kan man försöka ge sig på när allt ser helt perfekt ut, det gör det inte riktigt varför vi vill ha en toppformation innan vi agerar.

 

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto