Home > Analys: Amazon utlöst köpsignal och siktet på nya all time highs

Analys: Amazon utlöst köpsignal och siktet på nya all time highs

Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) är ett amerikanskt multinationellt elektronisk handel företag med huvudkontor i Seattle, Washington, USA. Det är världens största online-återförsäljare.  Företaget producerar också hemelektronik, särskilt Amazon Kindle e-bok läsaren och Kindle Fire tablett dator-och är en stor leverantör av molntjänster.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Amazon har haft en fenomenal utveckling på börsen de senaste åren och ligger i en stabilt stigande trendkanal sedan lågpunkten på 34.68 $ i nov 2008. Inom denna trendkanal är det kraftiga svängningar, det skiljer sig 90 $ mellan kanalbotten och kanaltaket. En kraftig utförsäljning under oktober tog ned aktien för femte gången till ett test av stödet vid kanalbotten som höll galant. Aktien har efter detta test visat styrka och är nu nära all time highs. En mindre konsolidering i början på december efter en kraftig uppgång kan liknas en flaggformation vilket i sådana fall ger ett prisobjektiv en bra bit ovanför all time high, runt 282 $. Denna flaggformation forcerades under tisdagens handel under ökad omsättning vilket utlöste en mindre köpsignal. Vi räknar med ett test av all time highs runt 264 $ inom kort.

Passeras 264 $ nivån utlöses ännu en köpsignal och vi räknar med att aktien kan komma att nå prisobjektivet vid 282 $. Skulle aktien visa ytterliga styrka bör man ta hem åtminstone delar av vinsten runt 295 $ vilket är kanaltaket och signalerar ett överköpt läge.

Vi rekommenderar ett köp vid ett återtest av utbrottsnivån i flaggformationen runt 255.70 $. En stop loss placeras förslagvis vid 242 $.

Amazon (Dagsdiagram)
Amazon (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto