Home > Analys: Amerikanska Adobe System utlöst köpsignal

Analys: Amerikanska Adobe System utlöst köpsignal

Amerikanska Adobe System forcerade förra veckan ett motstånd från en mindre konsolidering och utlöste en köpsignal. Det ser positivt ut för vidare uppgång mot 45 $.

Adobe Systems är ett amerikanskt programvaruföretag med säte i San Jose som grundades i december 1982 av John Warnock och Charles Geschke. De kom tidigare från Xerox PARC och startade Adobe för att kunna vidareutveckla och kommersialisera PostScript-tekniken. Adobe anses ha spelat en betydande roll i utvecklandet av desktop publishing då Apple år 1985 inskaffade en licens för att få använda PostScript i sina laserskrivare. Företagets sortiment är idag fokuserat på redigering och publicering av trycksaker och grafik. Namnet Adobe kommer från Adobe Creek, en bäck som rann förbi en av grundarnas hus.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Adobe Systems bröt under november månad ett större handelsintervall mellan 29.50 – 35 $ och signalerade därmed att aktien var redo för en uppgång. Aktien har stigit från lågpunkten under november månad vid 32 $ till som högst 38.80 $ innan det var dags för en andhämtningspaus. De senaste fem veckorna har en mindre konsolidering uppvisats i form av en vimpelformation vilket ofta signalerar att halva uppgången är avklarad. I detta fall ger det ett indikativt prisobjektiv på uppsidan på runt 45 $. Under fredagens handel forcerades taket i denna vimpelformation och utlöste en köpsignal under något ökad omsättning vilket ger positiva signaler framöver.

Stöd på nedsidan finns vid 38 och 36.70 $. Motstånd finns vid 44.50, 46.50 samt 48.50 $.

Aktien handlas på Nasdaq börsen under symbol ADBE

Aktien betraktas som stark och så länge som aktien handlas ovanför den stigande trendlinjen vid 38 $ räknar vi med vidare uppgång mot prisobjektivet vid 45 $. Vi rekommenderar ett köp runt 39 $ med en stop loss på 37 $.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto