Home > Analys: Amerikanska Amazon i rekyl mot upptrenden

Analys: Amerikanska Amazon i rekyl mot upptrenden

Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) är ett amerikanskt multinationellt elektronisk handel företag med huvudkontor i Seattle, Washington, USA. Det är världens största online-återförsäljare.  Företaget producerar också hemelektronik, särskilt Amazon Kindle e-bok läsaren och Kindle Fire tablett dator-och är en stor leverantör av molntjänster.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Amazon har haft en fenomenal utveckling på börsen de senaste åren och ligger i en stabilt stigande trendkanal sedan lågpunkten på 34.68 $ i nov 2008. En kursrusning i juli, sept samt oktober 2011 tog aktien utanför motståndet vid kanaltaket men likt en magnet tog det inte lång tid innan aktien tog sig tillbaka in i trendkanalen. I samband med toppnoteringen vid 285 $ handlades aktien utanför kanaltaket vilket indikerade ett överköpt läge. Aktien har de senaste månaderna jobbat bort detta överköpta läge då aktien dels gått sidledes och nu de senaste veckorna sjunkit. Aktien börjar nu närma sig stöd vid kanalgolvet runt 228 $ samt den tidigare botten vid 218 $. Det är troligt att aktiens fall stoppas upp vid endera av dessa stöd nivåer och en ny uppgångsfas tar vid.

Då potentialen i förhållande till risken är god vid ett köp runt kanalbotten vid 228 $ ser vi en möjlighet till ett köp om aktien fortsätter nedåt de kommande veckorna. En stop loss placeras förslagsvis en bit under tidigare swing low.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto