Home > Analys: Amerikanska Anheuser- Busch i väntan på baksmällan

Analys: Amerikanska Anheuser- Busch i väntan på baksmällan

Amerikanska Anheuser Busch har gått mycket starkt på börsen men har nu visat begynnande tecken på en trendvändning.

Anheuser-Busch är en amerikansk bryggerikoncern från Saint Louis, Missouri. Koncernen är världens tredje största producent och har en marknadsandel på över 50 % på den amerikanska hemmamarknaden. Företagets mest kända märke är ölet Budweiser (”Bud”) som man bryggt sedan 1876. I juli 2008 accepterade Anheuser-Busch ett bud från konkurrenten InBev på totalt 50 miljarder US-dollar för ett sammangående. I och med detta blir bolaget världens största öltillverkare Det sammanslagna företaget går under namnet Anheuser-Busch InBev.

Den långa trenden i form av 12 månaders glidande medelvärde är starkt stigande och aktien ligger långt över detta. Det är positivt när en aktie handlas över det långsiktiga glidande medelvärdet men om det handlas ”för” långt utöver detta (rödfärgat område), är det mer en indikation på att aktien är i behov av en andhämtningspaus. Förra gången Anheuser – Busch handlades ”för” långt över det stigande medelvärdet i slutet av 2007 tappade aktien 1/3 av sitt börsvärde under kort tid. Det betyder inte att vi får samma utfall denna gång men vad som står klart är att aktien är i behov av en rekyl.

I månadsdiagrammet ser man tydligt att aktien haft problem att hålla sig över toppen från 2007. Ett flertal negativa candlesticks (en stängning nära lägsta) har producerats. Signalerna får ännu större dignitet då de är månads candlestick. I ett litet kortare perspektiv har en mindre säljsignal utlösts då den korta upptrenden sedan juli månad är bruten. Vår strategi blir ett försök till blankning så nära denna topp då tydliga svaghetstecken uppvisats.

Vi rekommenderar en blankning runt € 66 En stop loss läggs förslagsvis över € 71.

Anheuser-Busch (Månads diagram)
Anheuser-Busch (Månads diagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto