Home > Analys: Amerikanska AOL laddar för utbrott

Analys: Amerikanska AOL laddar för utbrott

America Online, vanligen förkortat AOL, är en amerikansk Internet-leverantör ägd av Time Warner. AOL var ett av de första företagen som erbjöd Internet-åtkomst för allmänheten. Idag är AOL känt som tillverkaren av chattprogrammet AOL Instant Messenger. AOL blev känt inom internetsfären för sin stora andel användare som sågs som mindre begåvade med sin välkända fras ”me too” AOL köpte communityn Bebo den 13 mars 2008 för 850 miljoner dollar.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Motstånd finns vid 39.87 $ stöd vid 37, 33.70 samt 29.20 $

Aktien tillhör en av de starkare aktierna på New York börsen efter en kraftfull köpsignal i juli 2012 då aktien passerade en tidigare toppnotering vid 25 $. Aktien ligger i en tydligt stigande trend efter en större rekyl från 38 till 29.20 $ i slutet av 2012. Då trenden är uppåtriktad är det intressant att agera på eventuella utbrottsförsök alternativt rekyler mot den stigande trenden.

Sedan slutet av mars månad har aktien handlats i ett smalt intervall mellan 37 – 39.87 $ vilket sannolikt är en kraftansamlingsfas inför vidare uppgångar. Den dag som motståndet vid 39.87 $ bryts under tilltagande omsättning utlöses en ny köpsignal.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och agerar på en köpsignal om motståndet vid 39.87 $ forceras under tilltagande omsättning. En stop loss läggs förslagsvis under den stigande trenden vid 37 $. Då det är relativt stort utrymme mellan en eventuell köpsignal och stop loss föreslås en mindre position än normalt.

Aktien handlas på New York Stock Exchange, NYSE börsen under symbol AOL

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto