Home > Analys: Amerikanska AOL utlöst köpsignal

Analys: Amerikanska AOL utlöst köpsignal

America Online, vanligen förkortat AOL, är en amerikansk Internet-leverantör ägd av Time Warner. AOL var ett av de första företagen som erbjöd Internet-åtkomst för allmänheten. Idag är AOL känt som tillverkaren av chattprogrammet AOL Instant Messenger. AOL blev känt inom internetsfären för sin stora andel användare som sågs som mindre begåvade med sin välkända fras ”me too” AOL köpte communityn Bebo den 13 mars 2008 för 850 miljoner dollar.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Då aktien handlas på all time highs finns inga naturliga motstånd på ovansidan. Stöd finns vid 39.87 följt av 38 $.

Vi skrev förra måndagen att aktien stod inför en kraftansamlingsfas inför ett förmodat utbrott på ovansidan. Aktien bröt under torsdagen motståndet vid 39.87 $ under ökad omsättning och utlöste en köpsignal. Formationen som ledde upp till köpsignalen är en huvudskuldra formation vilket ger ett prisobjektiv på 6.5 $ från 39.87 $ vilket ger en målkurs på runt 46.40 $. Det tidigare motståndet runt 39.87 $ är numera ett stöd vilket utgör ett optimalt läge för de som missat att köpa i samband med torsdagens köpsignal.

Så länge som aktien handlas ovanför den stigande trenden vid 38 $ finns det goda förutsättningar att målkursen kommer att infrias. Huvudscenariot är därmed fortsatt uppgång och det är först vid kurser under 38 $ som svaghet börjar visa sig.

Vi rekommenderar köp runt 39.87 $ vilket numera är en stöd nivå, en stop loss placeras förslagsvis under 37 $.

Aktien handlas på New York Stock Exchange, NYSE börsen under symbol AOL

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto