Home > Analys: Amerikanska Cisco Systems exloderar uppåt

Analys: Amerikanska Cisco Systems exloderar uppåt

Cisco Systems är ett amerikanskt globalt företag med produkter och tjänster inom nätverk och datorkommunikation. Idag marknadsför företaget produkter inom ett antal varumärken: Cisco, Linksys, Scientific Atlanta, Webex och Ironport. Den grundläggande företagsidén var att sälja routrar till företag, men idag finns Ciscos produkter och tjänster överallt: i hemmen, på företagen och hos operatörer. Allt sedan starten har Cisco gått i bräschen för utveckling av ny teknik, bland annat inom: IP-telefoni, intelligenta nätverk, trådlös kommunikation, säkerhet, SAN/nätverkslösningar för lagring, servar, både blad och rackmodeller, videokonferenssystem

Aktien handlas ovanför 8 veckors och 40 veckors glidande medelvärde. Motstånd på ovansidan finns vid 26.50 samt 27.75 $, stöd finns vid 22 samt 20.70 $.

Aktien bottnade ur vid 13.60 $ nivån i samband med kurskollapsen 2008. Denna botten testades i aug 2011 och ledde till en kraftig motreaktion och bildandet av en större dubbelbotten. Aktien har de senaste två åren handlats i ett stigande intervall mellan 15- 21.80 $ och bildat en sekvens av stigande bottnar i veckodiagrammet, vilket indikerar en successivt ökad köpkraft.

Sedan årsskiftet har aktien handlats i ett snävt intervall ovanför den stigande trendlinjen vilket vi tidigare indikerat att det sannolikt var fråga om en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång. Detta intervall forcerades under torsdagens handel i form av ett massivt gap under extrem omsättningsökning vilket utlöste en kraftfull köpsignal.  Täcks inte detta gap inom de närmsta dagarna är det sannolikt fråga om ett breakway gap vilket stärker köpsignalen ytterligare.

Aktien handlas på Nasdaq börsen under symbolen CSCO

Då en köpsignal har blivit utlöst räknar vi med att aktien i första hand tar sig upp för att testa den tidigare toppnoteringen vid 26.50 $ och på sikt troligtvis betydligt högre.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto