Home > Analys: Amerikanska Cisco Systems samlar energi för ett utbrott…

Analys: Amerikanska Cisco Systems samlar energi för ett utbrott…

Cisco Systems är ett amerikanskt globalt företag med produkter och tjänster inom nätverk och datorkommunikation. Idag marknadsför företaget produkter inom ett antal varumärken: Cisco, Linksys, Scientific Atlanta, Webex och Ironport. Den grundläggande företagsidén var att sälja routrar till företag, men idag finns Ciscos produkter och tjänster överallt: i hemmen, på företagen och hos operatörer. Allt sedan starten har Cisco gått i bräschen för utveckling av ny teknik, bland annat inom: IP-telefoni, intelligenta nätverk, trådlös kommunikation, säkerhet, SAN/nätverkslösningar för lagring, servar, både blad och rackmodeller, videokonferenssystem

Aktien bottnade ur vid 13.60 $ nivån i samband med kurskollapsen 2008. Denna botten testades i aug 2011 och ledde till en kraftig motreaktion och bildandet av en större dubbelbotten. Aktien har därefter handlats i ett större intervall mellan 15- 21.35 $ de senaste två åren och visat en sekvens av stigande bottnar i veckodiagrammet, vilket indikerar en succesivt ökad köpkraft. Det ser ut som en större triangelformation håller på att bildas och de små pendlingarna i aktien de senaste veckorna kan indikera att aktien har samlat tillräckligt med energi för ett rejält test av motståndet vid 21.35 $. Forceras motståndet under ökad omsättning utlöses en stark köpsignal, vilket har potential att ta aktien upp mot 27.75 $. Aktien har vid två tidigare tillfällen toppat ur runt dessa nivåer så det betraktas som ett starkt motstånd.

Motstånd på ovansidan finns vid 21.35 samt 27.75 $, stöd finns runt 19.50 samt 17.80 $.

Aktien handlas på Nasdaq börsen under symbolen CSCO

Vi rekommenderar att man sätter upp aktien på bevakningslistan och köper om aktien forcerar 21.35 $ under kraftigt tilltagande omsättning. Den dagliga genomsnittsomsättningen ligger på nästan 40 miljoner aktier vilket innebär vid eventuell köpsignal framöver så bör omsättningen ligga en bra bit ovanför detta. Aktien har delårsrapport nästa onsdag den 13 feb.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto