Home > Analys: Amerikanska Cray utlöser stark köpsignal

Analys: Amerikanska Cray utlöser stark köpsignal

Cray Inc. är en amerikansk superdator tillverkare baserad i Seattle, Washington. Bolagets företrädare Cray Research, Inc. (CRI), grundades 1972 av dator designern Seymour Cray. Seymour Cray gick på att bilda avknoppningen Cray Computer Corporation (CCC), 1989, som gick i konkurs under 1995, medan Cray Research köptes av SGI nästa år. Cray Inc. bildades 2000 då Tera Computer Company köpte Cray Research Inc. verksamhet från SGI och antog namnet förvärvet.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Cray aktien har stigit kraftigt på börsen efter ett större handelsområde mellan 4.60–9.60 $ passerades under maj månad 2012.Trenden är tydligt uppåtriktad och aktien har haft ett flertal andhämtningspauser i uppgången för att arbeta bort eventuellt överköpt läge. Den senaste månaden har aktien haft uppvisat ett smalt handelsområde mellan 18–18.5 $. Ett falskt utbrott på nedsidan av detta intervall under torsdagen, gav grönt ljus för köparna för att försöka forcera intervallet på ovansidan. Det händer relativt ofta att marknaden vill testa vad som finns på motsatt sida av ett handelsintervall för att försäkra sig om vem som håller i taktpinnen. I detta fall är fredagens kursstegring logisk då säljarna forcerade handelsintervallet på nedsidan under torsdagen men köparna kom tillbaka med kraft och lyckades stänga aktien inom handelsintervallet.

Det ser fortsatt positivt ut för aktien speciellt med tanke på den enorma volymökningen vid utbrottet av handelsintervallet kombinerat med ett falskt utbrott på nedsidan samt att aktien nyligen lämnat en mindre konsolidering. Aktien har inga tidigare motstånd på ovansidan. Stöd finns vid 18.90 samt 18 $.

CRAY aktien handlas på Nasdaq börsen under symbol CRAY

Vi rekommenderar ett köp av aktien runt 19.75 $. En stop loss placeras förslagsvis under 17 $

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto