Home > Analys: Amerikanska Groupon i bottenformation

Analys: Amerikanska Groupon i bottenformation

Groupon, Inc. verkar som en lokal handel marknadsplats som kopplar återförsäljare mot konsumenterna genom att erbjuda varor och tjänster med rabatt i Nordamerika och internationellt. Företaget skickar dagligen e-post till sina abonnenter om rabatterade erbjudanden för varor och tjänster som är riktade på plats och personliga preferenser. Konsumenterna tillgång också sina erbjudanden direkt genom företagets webbplatser och mobila applikationer. Företaget grundades 2008 och är baserat i Chicago, Illinois. Groupon, Inc. fungerar som ett dotterbolag till The Point, LLC.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Groupon är ett relativt nystartat företag som börsnoterades den 4 november 2011. Aktien steg hela 31 % under första dagens handel och aktien visade en toppnotering på 31.14 $. Aktien har sedan introduktionsdagen handlats ned kraftigt på börsen och bortsett från ett par kortsiktiga motrekyler har huvudtrenden varit starkt fallande. Det senaste halvåret har det dock börjat ljusna då det långsiktiga glidande medelvärdet har vänt uppåt i kombination med bildandet av en potentiell vändningsformation i form av en upp och nervänd huvudskuldra formation.  Den 9 november sjönk aktien kraftigt under extrem volymökning och bildade ett större exhaustion gap vilket ofta indikerar en trendvändning inom kort. När gapet som i Groupons fall täcks inom kort tid och uppvisar extrem volymökning ökar sannolikheten markant för en trendvändning.

Aktien handlas på Nasdaq börsen under symbolen GRPN.

Då bitarna börjar falla på plats för en större trendvändning bör man ha aktien på bevakningslistan och agera på ett utbrott från bottenformationen. Vi rekommenderar ett köp den dag motståndet vid 5.60 $ passeras under ökad omsättning. Prisobjektiv från bottenformation ligger runt 8.60 $.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto