Home > Analys: Amerikanska Intel i svagt stigande trend

Analys: Amerikanska Intel i svagt stigande trend

Intel Corporation är ett multinationellt elektronikföretag grundat 1968. Företaget är mest känt som tillverkare av de välkända mikroprocessorerna Pentium och Xeon. Intel tillverkar även nätverkskort, moderkort och andra datorrelaterade produkter. Intel grundades 1968 av Gordon E. Moore (en kemist och fysiker) och Robert Noyce (en fysiker och meduppfinnare till den integrerade kretsen). Till en början funderade grundarna på att ge det nystartade företaget namnet Moore & Noyce Electronics men skippade det på grund av att det skulle kunna misstolkas för More Noise (= mer oljud), därför fick det istället bli Intel

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den kortare trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns vid 24.20 samt 24.80 $, stöd finns vid 22 samt 21 $.

Intel aktien har fallit från runt 29 $ i maj 2012 till som lägst 19.20 $ i nov 2012 ett fall på drygt 30 %. Sedan botten i november månad har en serie av högre lägsta noteringar bildats i en svagt stigande trendkanal. Det långsiktiga medelvärdet är fortfarande fallande men aktiens stigande trend, om än svagt ger en positiv underton. Inom denna trendkanal är kasten häftiga och aktien är på väg upp att testa motståndet vid kanaltaket runt 24.20 $. Det är sannolikt att kanaltaket håller för ett första test och startar en rekyl i aktien. Om denna rekyl infinner sig kan ett fördelaktigt köpläge uppstå om aktien tar sig ned mot kanalgolvet, i skrivande stund runt 21 $.

Så länge som aktien håller sekvensen av stigande bottnar finns det god potential för ett köp vid kanalgolvet. Skulle golvet forceras och aktien noteras lägre än 20.75 $ sönderslås den positiva trenden och man bör kliva av eventuella långa innehav.

Aktien handlas på Nasdaq börsen med symbol INTC

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto