Home > Analys: Amerikanska MGIC Investment Corp stiger kraftigt trots sämre delårsresultat

Analys: Amerikanska MGIC Investment Corp stiger kraftigt trots sämre delårsresultat

Baserat i Milwaukee, Wisconsin, är MGIC Investment Corporation (MTG) den största privata försäkringsgivaren för hypotekslån i USA. De erbjuder privata försäkringar för hypotekslån i hela landet, District of Columbia, och i Puerto Rico genom sitt dotterbolag, Mortgage Guaranty Insurance Corporation. MGIC Investment Corporation omfattar främst småhus, första gångs hypotekslån genom att ge primär försäkring för att dämpa långivare mot utebliven betalning av enskilda lån och utvidga möjligheterna till bostadsägande genom att låta människor att köpa hem med mindre avbetalningar

MGIC Investment Corp presenterade delårsresultatet förra veckan där vinst per aktie blev sämre än förväntat – 1.91$ mot förväntat -1.77$. Vinsten för kvartalet sjönk med 16.91 % till 371.4 miljoner dollar mot förväntat $ 322.32 miljoner dollar. Aktien sjönk initialt kraftigt på beskedet men återhämtade sig rejält för att sluta på dagshögsta under extrem omsättning. Det är nu uppenbart att all negativ information är inprisat då aktien stiger så pass kraftigt på negativt nyhetsflöde.

Aktien har i ett längre perspektiv gjort en större dubbelbotten då aktien inte lyckades ta sig under botten runt 70 cent från 2009 i den kraftiga utförsäljningen från augusti 2012. Aktien har efter kursnedgången i augusti månad handlats i en stigande trend där aktien haft en större sidåtgående rörelse mellan 2.40 -3.35 $ sedan årsskiftet. Denna sidåtgående rörelse har utgjort höger skuldra i en större huvudskuldra formation.

I samband med delårsresultatet lyckades aktien passera taket i huvudskuldra formationen vid 3.40 $ under kraftigt ökad handel och utlöste en köpsignal. Denna köpsignal får anses vara extra stark då volymökningen är flera gånger mer än en normal dagsomsättning kombinerat med en kurs uppgång på negativt nyhetsflöde.

Aktien handlas på New York Stock Exchange med symbol MTG

Vi ser en möjlighet för en långsiktig placering i aktien om aktien lyckas med en rekyl ned mot 3.40 $ för ett återtest av köpsignalen. En stop loss placeras förslagsvis under 3 $. Vi räknar med att aktien på sikt uppnår prisbjektivet på 5.80 $.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto