Home > Analys: Amerikanska Netflix utlöser säljsignal

Analys: Amerikanska Netflix utlöser säljsignal

Netflix är ett amerikanskt företag som erbjuder uthyrning av filmer och TV-serier via postorder samt via video on demand till en fast månadskostnad i USA, Kanada, Latinamerika, Brittiska öarna, Sverige, Finland, Norge och Danmark. I den nordiska versionen erbjuds dock endast video on demand till en fast månadskostnad. Utbudet varierar mellan länderna. Språken och undertexterna som omfattas i den nordiska versionen är svenska, danska, finska, norska och i vissa fall engelska eller engelska för hörselskadade. Företaget startades 1997 och omsatte under 2009 cirka 1,67 miljarder amerikanska dollar. Netflix är registrerat på Nasdaq. Den 15 oktober 2012 lanserades den nordiska versionen

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den kortare trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Netflix aktien är en mycket volatil aktie som visat på en toppnotering på 305 $ under 2011 för att falla till en botten notering på 53 $ under 2012.Ett större handelsområde mellan 53- 133 $ bröts på ovansidan i januari månad 2013 vilket utlöste en köpsignal som tog aktien upp för att täcka ett tidigare gap strax under 200 $ nivån. Det var vid passeringen 200 $ nivån som aktien föll handlöst i raset under 2011 och detta är ett starkt motståndsområde som aktien inte lyckats forcera trots ett flertal försök de senaste månaderna. Varje försök att passera motståndet vid 200 $ har skett från runt 175 $ nivån vilket indikerar en stöd nivå i aktien, detta stöd bröts i början på april månad under kraftigt ökad omsättning vilket ger en tydlig signal att aktien är redo för lägre kurser framöver.

Då en säljsignal har utlösts får man se vilka nivåer på nedsidan som kan förväntas vara intressanta att testa. Ett större gap har bildats mellan 105 – 140 $ och det vore naturligt om aktien tar sig ned för att täcka detta gap framöver. Nedgångs potentialen är runt 36 % från dagens kursnivå på 165 $.

Vi ser en god möjlighet för en blankning i aktien, en optimal ingångsnivå vore en mindre upprekyl för att testa det tidigare stödet runt 175 $, numera motstånd. Lyckas aktien ta sig upp dit de kommande dagarna uppstår en fördelaktig risk kontra avkastning. En stop loss läggs förslagsvis vid 190 $.

Aktien handlas på Nasdaq börsen med symbol NFLX

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto