Home > Analys: Amerikanska Philip Morris i toppformation

Analys: Amerikanska Philip Morris i toppformation

Philip Morris är ett cigarettmärke som marknadsförs av företaget Philip Morris International (PMI) som i sin tur ägs av företaget Altria Group. Philip Morris är PMI:s tredje största cigarettmärke efter Marlboro och L&M, sett till försäljning. År 2007 såldes 37 miljarder exemplar världen över

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Philip Morris har befunnit sig i en starkt stigande trend de senaste tre åren där aktiekursen nästan har tripplats. Trenden har under denna tid varit stabilt stigande och kursstegringar har varvats med kortare behövliga vinsthemtagningsfaser. Uppgången har med andra ord varit helt normal och än så länge ligger aktien stabilt ovanför den stigande trendlinjen. Det senaste året har dock momentum varit avtagande och aktien har handlats i en större sidåtgåeden rörelse mellan 81-94 $. Bryts detta intervall på nedsidan utlöses en kraftfull säljsignal och det är troligt att aktien står för en större korrigering. Ett prisobjektiv i en möjlig säljsignal ligger på skillnaden mellan botten och taket på handelsintervallet , 13 $, vilket ger en aktiekurs på 68 $.

Beroende på börsutvecklingen som helhet kan detta prisobjektiv kunna komma att passeras men det ger i alla fall en indikation på förväntad minimum nedgång. Vid utlöst säljsignal ligger första stöd i form av en stigande trendlinje runt 78 $ följt av den längre trendlinje stöd vid 66 $.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och agerar på en säljsignal. En möjlig ingångsnivå är en blankning vid ett återtest av utlöst säljsignal. Ett möjligt scenario är att aktien bryter 81 $ med god marginal och blir kortsiktigt översålt och gör en mindre mot rekyl till utbrottsnivån runt 81 $ där man passar på att blanka aktien. En stop loss lägga förslagsvis vid 85 $.

Philip Morris 2 jan 2013

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto