Home > Analys: Amerikanska Salesforce bekräftar köpsignal

Analys: Amerikanska Salesforce bekräftar köpsignal

Salesforce.com Inc. är ett globalt affärssystem med huvudkontor i San Francisco, Kalifornien. Även mest känd för sin kundvård (CRM) produkt har Salesforce har även expanderat till ”sociala företag arena” genom förvärv.  Salesforce var rankad som nummer 27 i Fortune s 100 bästa företagen att arbeta för i 2012.

Salesforce aktien har gått mycket starkt på börsen sedan bottennotering vid 21 $ i slutet av 2008 och handlas nu på all time highs. Aktien har sedan december 2010 handlats i ett större intervall mellan 95 -165 $ vilket utgör en större huvudskuldra formation. En köpsignal utlöstes från denna formation då aktien visade nya all time highs i december månad under tilltagande omsättning. Aktien har därefter handlats i ett snävt konsolideringsområde ovanför nivån, där köpsignalen utlösets vilket indikerar att utbrottet har accepterats och högre priser förväntas framöver.

Under fredagens handel passerade aktien på ovansidan ett mindre konsolideringsområde där aktien befunnit sig de senaste två månaderna under tilltagande omsättning och bekräftade återigen ett underliggande positivt sentiment i aktien.

Aktien handlas på New York Stock Exchange med symbol CRM

Stöd finns vid 175 följt av 162 $ nivån. Den finns inga motstånd på ovansidan.

Vi ser en möjlighet till ett köp på rekyl framöver då prisobjektivet från huvudskuldra formationen indikerar en uppgång på runt 65 $ från 165 $ vilket ger en målkurs på 230 $. Det finns med andra ord fortsatt god uppsida i aktien. Skulle aktien de närmaste dagarna rekylera ned till 175 $ vilket numera är ett stöd nivå uppstår ett fördelaktigt läge för ett köp. En stop loss placeras förslagsvis under 160 $ nivån.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto