Home > Analys: Amerikanska S&P E-mini terminen på väg mot all time highs

Analys: Amerikanska S&P E-mini terminen på väg mot all time highs

Amerikanska börsen i form av S&P E-mini terminen avslutade en korrigering på 7.5 % som varade en dryg månad den 24 juni. Terminen har därefter gått mycket starkt och börjar återigen ta sig upp i närheten av överköpta nivåer på 8 % över dess 200 periods medelvärde.

Det är sannolikt med ett test av tidigare toppnotering runt 1679 och eventuellt fortsatt uppgång mot det yttre kanaltaket runt 1737.

S&P E-mini terminen bröt i den senaste korrigeringen en mindre upptrend som varat sedan november månad, men visade extrem styrka då terminen bottnade en bra bit ovanför ett starkt stödområde runt 1525.

Trots ett större börsfall i Japan samt svaghet i Tyska Dax och Eurostoxx klarade sig amerikanska börsen relativt sett bra och visade en rekyl på marginella 7.5 % från toppnoteringen.

Den långsiktigt stigande trendkanalen är intakt och terminen vände uppåt i mitten av denna kanal, vilket är ett styrketecken då den vänt innan potentiella stödnivåer. Då terminen visat mer styrka i uppgången jämfört med svaghet i nedgången är det köparna som fortfarande håller i taktpinnen.

Det är sannolikt med fortsatt uppgång och ett test av tidigare toppnotering runt 1679, eventuellt fortsatt uppgång mot motståndet vid det yttre kanaltaket runt 1737 innan det är dags för en korrigeringsfas.

Huvudscenariot vid förra analysen var starten av en rekyl som nu blivit avklarad. Terminen handlas för närvarande 6 % över dess underliggande 200 periods medelvärde vilket ger potential för vidare uppgång mot intervallet 7-10 % över medelvärdet där terminen historiskt sett varit överköpt och inlett en rekylfas.

Skulle terminen ta sig förbi förra toppen upp mot kanaltaket runt 1737 kommer terminen återigen visa ett överköpt läge och sannolikheten är god för starten av en ny korrigeringsfas framöver.

(Volym diagram)
(Volym diagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto