Home > Analys: Amerikanska Sprint Nextel laddar för utbrott!

Analys: Amerikanska Sprint Nextel laddar för utbrott!

Sprint Nextel Corporation är ett USA-baserat holdingbolag som driver flera trådbundna och trådlösa nätverk som betjänar konsumenterna, företag och offentliga kunder i USA, Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna främst under Sprint varumärke. Sprint Nextel, genom sina olika dotterbolag erbjuder även tjänster under Boost Mobile, Virgin Mobile och Assurance Wireless varumärken. Sprint är en Tier 1 global Internet leverantör. Sprint Nextel är USA: s tredje största långväga leverantör av abonnenter. Sprint Nextel förvärvar ytterligare intäkter genom att erbjuda grossisttillträde till dess trådlösa nätverk. Från och med 2012 tjänar Sprint trådlöst nätverk mer än 55600 tusen kunder.

Aktien handlas över det långsiktiga 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns vid 6.05 samt 6.85 $.  Stöd finns vid 5.70 $.

Sprint Nextel har de senaste fyra åren handlats in svagt stigande trendkanal med bottnar mellan 1.30 till 2.10 $ och toppar mellan 5.90 till 6.40 $. Procentuellt sett är uppgångar kraftiga inom detta intervall. Aktien har testat kanaltaket vid två tidigare tillfällen vilket ledde till en kraftig motreaktion på nedsidan. Det senaste halvåret har aktien handlats i ett smalt intervall i övre delen av trendkanalen vilket troligtvis indikerar att aktien nu samlat tillräckligt med kraft för en framtida forcering av kanaltaket.  Under tisdagen steg aktien kraftigt med en omsättning som var nästan tre gånger det normala vilket är en klar indikation på att köparna börjar positionera sig för en större rörelse på ovansidan.

I ett större perspektiv utlöses en kraftfull köpsignal den dag som 6.85 $ nivån passeras på uppsidan under ökad omsättning.

Aktien handlas på New York Stock Exchange, NYSE, under symbol S

Vi ser en god möjlighet till ett köp på dagens nivåer då köparna i viss mån redan signalerat att ett test av kanaltaket är sannolikt, kanske även en forcering av detta. En stop loss läggs förslagsvis under 5.75 $.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto