Home > Analys: Amerikanska Terex Corporation utlöser stark köpsignal

Analys: Amerikanska Terex Corporation utlöser stark köpsignal

Amerikanska Terex Corporation forcerade under fredagens handel ett snävt handelsområde på ovansidan under gigantisk omsättningsökning. Det ser tekniskt sett mycket bra ut för vidare uppgång och aktien bör kunna klättra till 38 $ innan det blir dags för ny avstämning.

Terex Corporation är en amerikansk diversifierad global tillverkare av ett brett utbud av tung utrustning för en rad olika branscher, bland annat bygg, infrastruktur, stenbrott, återvinning, dagbrott, sjöfart, transport, raffinering, nytta och underhåll. Bolagets större affärsområden innefattar arbetsplattformar, konstruktion, kranar, material bearbetning och gruvdrift, samt vägbyggen och nytta produkter. Terex har mer än 15900 anställda och driver 50 produktionsanläggningar i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien och Australien. Terex säljer sina produkter i mer än 170 länder

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Terex Corporation har det senaste året handlats i en större bottenformation i form av en upp och nervänd huvudskuldra formation. Prisobjektivet vid utlöst köpsignal är skillnaden mellan lägsta noteringen i formation runt 14.10 $ och taket i formationen på runt 26.40 $, det vill säga 12.30 $ vilket ger en aktie kurs på runt 38.30 $.  En köpsignal utlöstes under december månad från huvudskuldra formationen, men det tog ytterligare någon vecka innan aktien fick ett rejält avstamp från stödnivån och tog sig vidare uppåt. De senaste veckorna har aktien stabiliserats ovanför utbrottsnivån och bildat ett mindre handelsintervall i form av en flaggformation som forcerades med enorm kraft under fredagens handel. Aktien steg hela 12.73 % under en omsättning som var drygt 3 ggr det normala och utlöste en stark köpsignal.

Aktien handlas på New York Stock Exchange, NYSE under symbolen TEX.

Aktien är att betrakta som mycket stark och trots att den steg kraftigt under fredags handel anser vi det goda tekniska läget överväger risken för ett bakslag och kan därför rekommendera ett mindre köp om man lycka komma in runt fredagens stängningskurs det vill säga runt 32 $. En stop loss läggs förslagsvis under 29 $. Målkurs blir i första hand blir prisobjektivet på 38.30 $.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto