Home > Analys: Amerikanska Xerox Corp utlöser en långsiktig köpsignal

Analys: Amerikanska Xerox Corp utlöser en långsiktig köpsignal

Xerox Corporation är ett amerikanskt företag grundat år 1906 i Rochester, New York. Företaget har idag sitt huvudkontor i Norwalk, Connecticut, och tar bland annat fram kontorsmaskiner och metoder för dokumenthantering, bland annat kopiatorer. Företaget, med 57400 anställda (2007), är verksamt i 160 länder över hela världen. Det svenska dotterbolaget, Xerox Sverige AB, har ca 250 anställda och har sitt huvudkontor i Upplands Väsby

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Xerox Corp har de senaste 18 månaderna handlats i ett brett intervall mellan 6.30- 8.85 $. I detta intervall har aktien testat stödet runt 6.30 $ tre gånger och varje gång har köparna kommit tillbaka med kraft. Dessa bottnar utgör en trippelbotten i en större bottenformation vilket ger positiva signaler framöver. Sedan november månad handlas aktien i en starkt stigande trend.

Under tisdagens handel forcerades ett starkt motståndsområde runt 8.85 $ vilket är extra signfikant då aktien passerade taket i en större bottenformation. En långsiktig köpsignal har därmed utlösts vilket kan ta aktien upp så högt som 12 $.

Stöd på nedsidan finns vid 8.50 och 7.70 $. Motstånd finns vid 9.7, 11 följt av12 $.

Aktien handlas på New York Stock Exchange börsen under symbol XRX

Vi ser en god potential i aktien och rekommenderar ett köp speciellt om aktien skulle rekylera ned mot 8.85 $ vilket numera är ett starkt stöd för aktien. En stop loss placeras förslagsvis under den korta stigande trenden vid 8.50 $.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto