Home > Analys: Anglo American laddar inför utbrott!

Analys: Anglo American laddar inför utbrott!

Gruvbolaget Anglo American har i enlighet med allt svagare basmetaller tappat mark sedan slutet av augusti. Nya tag med rygg både från återhämtning inom basmetaller men även från MA 50, pekar på att bolagets aktie laddar inför utbrott, och resa vidare norrut…

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Sedan Anglo American tappat mark från tidigare nya rekordnivåer i mitten av augusti, har bolagets aktie i enlighet med allt svagare basmetaller tappat mark.

Senaste två veckorna har bolagets aktie tydligt drivit en kamp kring 50 dagars glidande medelvärde, som på fredagen släppte taget för att på nytt utmana tekniska motståndet vid £1 340.

Basmetallerna har återtagit en del av den tidigare förlorade mark, vilket lyfter fram en positiv pusselbit, och rygg till vår positiva bedömning.

Därmed öppnas det upp för en vidare resa norrut, för att utmana tidigare rekordnivåer vid £1 436.50, så länge som vi får en stängning över tekniska motståndet vid £1 340.

Inledningsvis ser vi en uppgång mot £1 400, för att därefter utmana £1 430 på nytt, vilket även blir vår målkurs.

Stop loss placeras förslagsvis redan vid £1 310, för att begränsa en eventuell svaghet efter inledande position, eftersom detta öppnar upp för en nedgång mot inledningsvis £1 280 och därefter £1 200 på sikt.

Den 28 september framgick det att sedan tidigare storägaren och miljardären Anil Agarwal ökat sitt innehav i bolaget. Investeraren äger nu 20 procent, och kommenterar att det är ett privat ägande, varpå inget intresse finns att lägga ett bud på bolaget.

Agarwal sade i ett uttalande med anledning till ökande ägandet, att han anser att Anglo American presterat bra, och att bolaget visat stora framsteg både operativt och finansiellt.

Aktien handlas på Londonbörsen, och ingår i storbolagsindexet FTSE 100 under symbol AAL.

Analys: Anglo American laddar inför utbrott!

Anglo American PLC
Entré köp £1 340 Ticker AAL
Målkurs £1 430 Marknad Londonbörsen
Nödutgång £1 310 P/E 7.81
Senaste £1 338.50 Direkt avk. 4.80%
Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.