Home > Analys: Apple jagar mot nya höjder

Analys: Apple jagar mot nya höjder

Apple är en aktie med relativ styrka, en styrka som inte direkt blev sämre av den positiva kvartalsrapporten i början på augusti. Full av energi exploderade aktien i samband med rapporten över ett viktigt motstånd och har därmed skruvat upp den långsiktiga målnivån ytterligare ett snäpp!  

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka!

I en trend, positiv eller negativ, finns det läge där en aktie har lite större möjlighet att vända än annars. Björnarna i Apple hade chansen i samband med topparna i maj och juni men misslyckades uppenbarligen. När nu aktien tagit ut dessa toppar kring den viktiga nivån 157 dollar är dörren öppen mot nästa långsiktiga hinder som vi finner vid 183 dollar eller strax därunder.

Den nuvarande trenden startade i maj 2016 och har tuggat på relativt oförtrutet sedan dess. Att trenden är positiv indikeras av att både 200 dagars- och 50 dagars glidande medelvärde är i positiva trender och att priset håller sig ovan dessa. Vi kan också se hur de dagliga oscillatorerna gärna håller sig rullandes på höga nivåer utan att för den delen bjuda på alltför kraftiga rekyler.

Utifrån ett vågperspektiv kan vi urskilja vad som ser ut som en tredje våg under perioden november 2016 till maj eller juni 2017. Vi vet att vi därefter, nu när signalen är på plats, kan se fram emot en femte våg på uppsidan. En våg som nu borde ha kommit en bit på vägen. Denna positiva bild kan vi hålla så länge som lågpunkten vid 142 dollar håller och vi inte fått in andra signaler på att uppgången skulle nått vägs ende.

I det kortare perspektivet har aktien precis brutit över 157 dollar nivån och även om vägen inte måste vara spikrak mot 183 dollar finns goda chanser, speciellt om den bredare marknaden mäktar med att trycka på uppåt och sätta nya högsta noteringar.

Apple (dagsdiagram)
Apple (dagsdiagram)

Apple har genererat en köpsignal och köp kan göras kring gårdagens stängning kring 161.50 dollar eller på dippar ned mot 157 dollar. Målnivån kan sättas strax under 183 dollar nivån, 180 dollar jämnt till exempel. Stopp-loss placeras vi på en daglig stängning under 157 dollar. Den största risken med dagens set-up är bred svaghet i marknaden, genererad av till exempel oro kring situationen på Koreahalvön.

Apple – en överblick
Entré köp $161.50 Ticker AAPL
Målkurs $180.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $157.00 P/E (est 2017) 17.6
Senaste $161.63 Direkt avk. (est 2017) 1.5 %
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto