Home > Apple – Ska äpplet falla nu?

Apple – Ska äpplet falla nu?

Apple har gått upp i en skarp trend det senaste året. Aktien vars börsvärde nu är över 500 miljader USD har varit en starkt bidragande orsak till att de amerikanska börsindex har gått upp så mycket.

Enligt uppgift ska det tidigare bara ha varit tre andra IT-bolag bolag som haft ett börsvärde på över 500 miljarder USD. En sak att fundera över är att börsvärdet av dessa 3 IT-bolag nu är ca 500 miljarder USD tillsammans..

De amerikanska börsindex har nu fått säljsignaler och skulle dessutom Apples uppåttrend vända kan dessa börser få en klart negativ utveckling.

Apple har en stödnivå vid ca 513 USD och skulle aktien stänga under den får aktien en säljssignal. Apple har redan brutit en uppåtgående trendlinje vilket gör att risken inte är obetydlig att även stödnivån vid 513 bryts. Om detta sker ser aktien ut att kunna testa framförallt stödnivån vid ca 486.

Risken är dock överhängande i så fall att även det starka stödområdet vid ca 430 USD så småningom också kommer att testas.

Skulle aktien istället bryta över motståndsnivån vid ca 550 USD så får aktien nya köpsignaler och trenden uppåt kan då fortsätta.

Stochastic-indikatorn börjar dock visa att aktiens upptrend börjat tappa i styrka och MacD-indikatorn har till och med fått en säljsignal. Så det ser förnärvarande inte ut som om aktien ska ha så stor möjlighet att gå över motståndet vid 550 USD. Men kanske nyheten om Apples nya surfplatta ordna detta iallafall? Eller var den redan diskonterad? Vi får se..

Allt detta gör emellertid att vår vaksamhet inför den kommande utvecklingen i Apple skärps. Vi rekommenderar att man har en stop loss på Apple om aktien stänger under stödet vid ca 513 USD. Skulle det ske så vore det också en svaghetssignal till aktiemarknaderna generellt sett.

Blankar man på en sådan säljsignal så sikta på ca 486 i första hand och ca 430 USD i andra hand. Stop loss om Apple stänger över 550. Flytta ner stop lossen allteftersom positionen visar vinst.

Analys Apple
Analys Apple

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.