Home > Analys: Är Caterpillar laddat för utbrott?

Analys: Är Caterpillar laddat för utbrott?

Caterpillar har bevisat att aktien sedan i januari förra året befinner sig i en positiv trend. Trenden har fortsatt med potential givet att aktien klarar av att bryta ut från nuvarande konsolideringsintervall. I så fall är vi redo!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Caterpillar är en aktie som rör sig påfallande likt aktier inom den svenska verkstadssektorn och bredare tillväxtmarknads index. Den nuvarande uppgångscykeln har pågått sedan januari 2016 och har varit relativt stark, de rekyler som förekommit har haft karaktären av ganska tuffa men korta körare nedåt som sedan vänt tvärt för att fortsätta den positiva trenden.

I och med karaktären och den inneboende styrka som aktien visar förväntar vi oss en relativt tydlig sekvens i fem vågor uppåt. Det förefaller som vi kan härleda ett avslut på en tredje våg till den 7 december förra året. Vi fick en botten den 8 februari som får anses vara viktig av främst två skäl. Först och främst följer tidsrytmerna våra regler för vad vi kan förvänta oss av en tilltänkt fjärde våg och för det andra har vi en relativt tydlig Elliott-wave ABC struktur på plats.

Efter lågpunkten den 8 februari sköt aktien iväg och är nu på väg ned i en rekyl, kan Caterpillar hitta ny energi och ta ut den nyligen satta toppen runt mitten på februari har vi en väldigt intressant situation.

Vi ser även att aktien nu har byggt tre högre bottnar vilket vi fått lära oss kan vara explosivt, om de håller. De glidande medelvärdena 200- och 50 dagars är klart positiva men möjligen lite väl med distans dem emellan. Samtidigt så är vi inställda på att få en möjlighet att handla på ett utbrott som när utbrottscykeln väl är avslutad kan ställa Caterpillar inför en avslutad sekvens från botten i januari 2016. I ett sådant läge skulle man kunna tänka sig att medelvärdena dras isär till en ohållbar extrem.

Caterpillar (dagsdiagram)
Caterpillar (dagsdiagram)

Motstånd har vi vid $99.50, $101, $106 samt $111.

Stöd intressanta för vår setup hittar vi vid $96.

Planen är att agera på en signal för utbrott, om den infaller. Signalen triggas vid en daglig stängning över $99.50. Målnivån sätts till $111 och vår nödutgång i form av en stop-loss placeras lämpligen vid eller strax under stödet på $96.

Caterpillar – en överblick
Entré köp $99.50 Ticker CAT
Målkurs $111.00 Marknad NYSE
Nödutgång $96.00 P/E (est 2017)  32.2
Senaste $96.66 Direkt avk. (est 2017) 3.2 %

Taggar:
ECB

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.