Home > Analys: Arcam förberedelse för köpsignal.

Analys: Arcam förberedelse för köpsignal.

Arcam aktien har bildat en omslagsformation inom den sidåtgående konsolideringen där aktien handlats sedan ett år tillbaka. Bryts 197 kr utlöses en köpsignal som har ett prisobjektiv på drygt 260 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Arcam har efter en toppnotering på 312 kr i januari 2014 handlats i en fallande trend som det senaste halvåret mynnat ut in en större sidledes handel mellan 130 och 197 kr. Då aktien handlats under det sidåtgående jämviktsvärdet, MA 200, har det inte varit en idealisk situation för en långsiktig placering. Detta förhållande håller successivt på att förändras då aktien den senaste tiden tagit sig ovanför MA 200, och under ökad omsättning.

Aktien har dessutom bildat en större bottenformation där aktien haft gott om tid på sig att samla kraft inför en större rörelse. Det är sannolikt med ett positivt utbrott då OBV indikatorn bekräftar den kortsiktigt stigande trenden samtidigt som aktien återhämtat sig kraftfullt efter att först testat MA 200 ovanifrån.

Bryts 197 kr och speciellt under ökad omsättning utlöses en köpsignal från en huvudskuldra formation. Prisobjektivet är skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet vilket ger en målkurs på drygt 260 kr.

Vi rekommenderar ett köp på utbrott ovanför 198 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 185 kr. Målkurs sätts konservativt till 260 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ARCM.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto