Home > Analys: Arcam närmar sig stödnivåer…

Analys: Arcam närmar sig stödnivåer…

Arcam aktiens stigande trend har den senaste månaden övergått till ett sidledes handelsintervall mellan 147 och 190 kr. Närmaste stöd finns runt 153 följt av 147 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Arcam aktien handlas inom en väl definierad kortsiktigt stigande trendkanal.

Aktien har efter en toppnotering på 190 kr under november fallit tillbaka och bildat en hammer vändningscandlestick runt 144 kr, vilket gav indikationer om en kortsiktig botten. Detta var allt som krävdes för att köparna skulle hitta tillbaka vilket lett till ett nytt test av november toppen som visade sig svårforcerat.

I samklang med den senaste tidens tillbakagång har aktien på nytt inlett en rekyl vilket tagit aktien i närheten av det potentiella stödet i form av kanalbotten runt 153 kr. Skulle detta stöd ge vika finns det starkare stödet runt 147 kr vid kanalbotten som utgör en köpnivå i första hand. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 140 kr. Målkurs utgör av motståndet vid kanaltaket, 190 kr.

Skulle aktien forcera intervallbotten signifikant genom en stängning under 140 kr är detta ett tydligt svaghetstecken då aktien lämnat det tidigare handelsintervallet. I detta scenario finns stöd runt129 följt av 120.50 kr.

Aktien handlas ovanför det sidåtgående långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40.veckors.  Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är svagt fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ARCM.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto