Home > Analys: Arcam rusar efter ökad vinst och positiva utsikter.

Analys: Arcam rusar efter ökad vinst och positiva utsikter.

Arcam som är verksamt inom additiv utveckling rusade under fredagen i samband med en stark delårsrapport. I diagrammet har en dubbelbotten bildats vilket ger goda förutsättningar för fortsatt uppgång för ett test av det fallande 200 MA runt 200 kr.

Arcam har efter en toppnotering på 312 kr i januari handlats i en fallande trend. Aktien visade en kraftfull uppgång under sommarmånaderna där aktien noterades som högst 246 kr, efter en botten vid 129. 50 kr under juni månad. Denna botten testades förra torsdagen och aktien har därefter stigit mycket kraftigt efter en delårsrapport som togs emot väl. Teknisk sett har en dubbelbotten bildats vilket ger goda förutsättningar för en uppgång mot motståndet vid det fallande jämviktsvärdet i form av 200 MA.

Lyckas aktien med en etablering ovanför 200 kr finns nästa motstånd vid 246 kr följt av all time highs.

Från direkt ” Fredagsmorgonen bjöd på en rejäl kursrusning för Arcam sedan bolaget presenterat en kvartalsvinst om 10,3 miljoner kronor på rörelseresultatnivå, inklusive engångskostnader på 3 miljoner, och vd Magnus René upprepat sin tro på volymorder före årsskiftet. Jag är optimistisk. På rullande tolvmånadersbasis ligger vi på en rekordnivå vad gäller orderingång, 31 system”, säger han till Nyhetsbyrån Direkt. Arcam, som är verksamt inom additiv tillverkning, har hittills under 2014 erhållit 24 systemorder, att jämföra med totalt 27 under fjolåret och 24 för helåret 2012. Normalt är det fjärde kvartalet årets starkaste.”

Kortsiktigt är aktien överköpt och har tagit sig för långt för en rimlig stoploss vilket gör att vi inte kan ge en handels rekommendation. Så länge som aktien håller sig ovanför129.50 kr finns det goda förutsättningar för vidare uppgång.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ARCM.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto