Home > Analys: ArcelorMittal på väg att bli intressant för köp

Analys: ArcelorMittal på väg att bli intressant för köp

Revanschen som mobiliserats och levererats för gruv- och miningbolagen måste kännas underbar för de som investerat långsiktigt i sektorn. Trenden har sedan januari i förra året levererat starkt, mycket starkt till och med. Efter det att pågående misstänkta rekyl är tillända förväntas fortsatt fest för sektorn generellt och ArcelorMittal i synnerhet, i varje fall ytterligare ett tag.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

I en sektor som är att betrakta som långsiktigt svag är en av de absolut största aktörerna ArcelorMittal. Sedan botten med stort B som landade i fallet med ArcelorMittal i februari 2016 kan uppgången beskrivas med epitetet massiv.

I nuvarande cykel söker vi en impulsiv struktur bestående av fem vågor från botten förra året. Vi vet ju att det i fallet med Elliott wave ofta är så att det är den tredje vågen som är den starkaste och den senaste tiden har det tuffat på rejält uppåt. I slutet på februari kunde vi konstatera att vi fick in en relevant prisrelation mellan botten på förmodad våg 2 i juni förra året och den senaste toppen i slutet på februari. Vi bör i detta läge anta att våg tre kan ha nått sin topp.

Vi förväntar oss därför i detta läget en lite djupare rekyl än vad vi sett under tiden från juni förra året. När vi nu bevakar en kommande vändning för ny uppgång har vi en sammanstrålning med hjälp av olika tekniker vid en speciell nivå. Från vad vi lärt oss i Gann-skolan kan vi se att området kring €7.30 borde vara av intresse utifrån Gann-hjulet. Vi kan även konstatera att denna nivå utgör botten på våg fyra av lägre grad/dignitet än på den botten vi nu söker.

Använder vi oss klassisk trendkanalsteknik så får vi mer eller mindre samma förväntansbild som när vi enkom använder oss av Gann och regler kring tekniken med Elliott wave.

ArcelorMittal (dagsdiagram)
ArcelorMittal (dagsdiagram)

Vi låter ArcelorMittal jobba sig ytterligare en bit nedåt i pågående rekyl för att söka en bottenformation kring och helst strax ovanför €7.30. Nödutgången i form av en stopp-loss placeras lämpligen strax under €7.00 och den första målnivån är €9.1. Marknaden har givit signaler på att denna sannolikt kommer att uppnås innan marknaden vänder ned, detta eftersom den relaterar med botten från i februari 2016. Skulle €9.1 tas ut och priset etablera sig ovanför på ett tydligt sett tar vi sikte på €11.

ArcelorMittal – en överblick
Entré köp €7.30 Ticker MT
Målkurs €9.10 Marknad Amsterdam
Nödutgång €7.00 P/E (est 2017)  11.8
Senaste €8.16 Direkt avk. (est 2017)  1.1 %

 

Aktien handlas även i New York under samma ticker. Tänkt även på att aktien är väldigt volatil, något man ska ha i åtanke när man bestämmer storlek på sin position.

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto