Home > Analys: Argentinska Repsol YPF lämnar bottenformation

Analys: Argentinska Repsol YPF lämnar bottenformation

Argentinska Repsol YPF utlöste en köpsignal förra veckan då aktien fullbordat en större bottenformation. Det finns betydande uppsida då aktien är i start fasen på en uppåtgående trend

Repsol YPF är ett internationellt olje- och gasbolag som verkar i 28 länder med huvudkontor i Spanien och Argentina. Bolaget är ett världens största privata oljebolag och är det största privata energibolaget i Latinamerika vad gäller tillgångar.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Repsol YPF har fallit drygt 80 % från toppkursen runt 55 $ i slutet av 2010. En botten runt 10 $ i juni 2012 forcerades marginellt under november månad men misslyckades att hitta ett bestående säljtryck och aktien har därefter visat en stark uppåtgående trend. I ett längre perspektiv är det sannolikt att aktien nu lämnat en större bottenformation då aktien nu passerat en tidigare toppnotering vid 16 $. Extra positivt är att aktien de senaste 6 veckorna handlats i en mindre konsolidering under motståndet och visat på klart högre omsättning vid kursuppgångar jämfört med nedgångsdagar. Denna konsolidering har skett i form av en vimpel formation vilket ofta förekommer efter halva uppgången vilket ger ett prisobjektiv på runt 23 $.

Aktien handlas på New York Stock Exchange, NYSE med symbol YPF

Aktien har nyligen avslutat fas 1 (bottenformationen) och nu på väg in i fas 2 (uppgångsfasen) vilket ofta är den längsta fasen i en akties fyra faser, fas 3 (toppformation) och fas 4 (nedgångsfas).

Vi rekommenderar en positiv placering i aktien och rekommenderar ett köp på nuvarande nivåer runt 17 $, skulle aktien rekylera ned mot stödet vid 16 $ är det ett optimalt läge att addera till sitt köp. En stop loss lägga förslagsvis under 15 $.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto