Home > Analys: Assa Abloy bryter stöd…

Analys: Assa Abloy bryter stöd…

Den starka börsutvecklingen i Assa Abloy aktien har det senaste året mynnat ut i en sidledes konsolidering mellan 330 och 360 kr. Under gårdagen bröts stödet vid 330 kr vilket utlöste en säljsignal. Vi har siktet inställt på ett test av tidigare lågpunkt runt 313 kr.

Assa Abloy aktiens fenomenala uppgång från 70 kr i mars 2009, till som högst 360 kr i juli månad kan vara över då aktien tappat rejält med momentum och numera handlas på lägre nivåer jämfört med årsskiftet.

Sekvensen av stigande bottnar bröts under gårdagen då stödet vid 330 kr gav vika vilket ger negativa signaler och ett varnings tecken för en sannolik större trendvändning inom kort. Då en säljsignal blivit utlöst räknar vi med ett test av tidigare låg punkt runt 313 kr. Forceras även denna lågpunkt signaleras en större trendvändning och man bör kliva av långa innehav i aktien.

För den kortsiktige spekulanten skulle ett återtest underifrån av 330 kr nivån, utgöra ett motstånd och en fördelaktig ingångsnivå för en blanknings position. En stoploss placeras förslagsvis ovanför 335 kr. Målkurs 314 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Stöd finns runt 330 kr. Motstånd runt 360 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto