Home > Analys: Assa Abloy en av börsens starkaste aktier

Analys: Assa Abloy en av börsens starkaste aktier

Assa Abloy aktien har klarat sig bra under de senaste veckornas börsnedgång och befinner sig i en långsiktigt stigande trend. På kort sikt är trenden sidåtgående mellan stödet vid 246 och motståndet runt 275 kr. Då aktien inte visat några svaghetstecken är den sidåtgående rörelsen sannolikt en kraftansamlingsfas inför nya uppgångar. 

Assa Abloy AB är en multinationell koncern och världsledande inom lås-, säkerhet och dörrlösningar. Den bildades i november 1994 genom sammanslagning av svenska säkerhetskoncernen Securitas låsverksamhet Assa och finländska Metras låsdel Abloy.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid den stigande trenden vid 250 kr samt det horisontella stödet vid 246 kr. Motstånd vid förra toppen runt 276 kr.

Assa Abloy aktien har visat en makalös uppgång sedan botten runt 70 kr i mars 2009 och nått som högst 276 kr, vilket innebär en nära fyrdubbling av kursen. När aktien i mars månad var i närheten av motståndet vid kanaltaket inleddes en mindre rekyl i form av en sidåtgående rörelse vilket indikerar stor underliggande styrka då aktien vände uppåt innan kanalgolvet nåddes. Ett stödområde strax under den stigande trenden vid 246 kr har etablerats vilket är en viktig referensnivå framöver.

Om aktien fortsätter sin kraftansamlingsfas och tar sig ned mot 250 kr uppstår ett fördelaktigt köpläge i närheten av stödet i form av den stigande trendlinjen. En stop loss placeras förslagsvis en bit under stödet vid 246 kr. Det är sannolikt med vidare uppgångar så länge som stödet vid 246 kr håller.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto