Home > Analys: Assa Abloy kraftansamlar inför utbrott.

Analys: Assa Abloy kraftansamlar inför utbrott.

Assa Abloy aktien kraftansamlar inom en avsmalnande kilformation vid stödet runt 158 kr. Ett utbrott genom motståndet runt 165 kr utlöser en köpsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Assa Abloy aktien har efter en nära på parabolisk uppgång sedan botten vid 110 kr från oktober inlett en konsolidering.  Säljarna och köparna hittat allt närmare varandra vilket åskådliggörs av ett avsmalnande handelsintervall i form av en fallande kilformation. Ett utbrott sker vanligtvis i samma riktning som den långsiktiga trenden och vi siktar därför in oss på att motståndet runt 165 kr på sikt kan komma att forceras. Bryts detta och speciellt om omsättningen ökar, har en köpsignal utlösts. Första anhalt på ovansidan i detta scenario är 171 följt av 183 kr.

Vi skulle i normfallet rekommendera ett köp runt stödet vid 158 kr inför ett förmodat utbrott på ovansidan, men med tanke på gårdagens svaga utveckling är risken för fortsatt kursfall betydande. Vi avvaktar den kommande utvecklingen som sannolikt tar aktien ned för ett test av trendlinjen som sammanbinder bottnarna runt 153 kr.

Skulle aktien bryta på nedsidan d.v.s. en stängning under 152 kr är detta ett tydligt svaghetstecken som ökar risken för fortsatt nedgång för ett test av MA 200 runt 148.50 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns vid 158 följt av 153.50 kr. Motstånd vid 167 följt av 171 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto