Home > Analys: Assa Abloy laddar för uppgång?

Analys: Assa Abloy laddar för uppgång?

Assa Abloy har i år gått upp med 7,3% räknat på kursen i skrivande stund på 185,2 kr. Det är bättre än utvecklingen för OMXS30 som hittills i år istället gått ner med 0,6%.

Den långa trenden för Assa Abloy, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är fortfarande uppåtriktad vilket den också har varit större delen av året. Däremot är den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, för närvarande mer oreglbunden.

Stochastic- och MacD-indikatorn är båda i ett relativt neutrala lägen. Om något så överväger de åt ett positivt scenario för aktien.

Assa Abloy har ett motståndsområde kring 193-195 kr. Skulle aktien etablera sig över detta område får aktien en köpsignal. Då siktar vi på att aktien ska upp till motståndsområdet vid ca 210 kr. Skulle Assa Abloy dessutom orka över 210 kr får aktien en mycket intressant köpsignal.

Skulle i stället Assa Abloy gå under stödnivån kring 177-179 kr får aktien en säljsignal. I så fall är risken stor att aktien minst ska gå ner till stödområdet kring 167 kr. Vi bedömer emellertid inte det som det troligaste scenariot för aktien på kort sikt.

Då den långa trenden är uppåt och börsen som helhet har givit vissa indikationer till att vilja gå upp under sommaren, se vår OMXS30 analys den 25 juni, så ser det snarast ut som man ska köpa Assa Abloy på nedåtrekyler.

Köp i så fall gärna aktien så nära stödnivån vid 179 kr som möjligt. Sikta på uppgångar till minst 193-195 kr. På en bra sommarbörs borde aktien också kunna komma upp till ca 210 kr.

Stop loss om aktien stänger under 177 kr. Flytta upp stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

Assa Abloy (Dagsdiagram)
Assa Abloy (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.