Home > Analys: Assa Abloy testar stöd…

Analys: Assa Abloy testar stöd…

Assa Abloy har forcerat jämviktsvärdet vilket öppnar upp för en kortsiktig motreaktion då aktien oscillerat runt detta de senaste två åren. Så länge som aktien handlas ovanför 165kr är huvudtrenden positiv.

Assa Abloy aktiens långsiktigt stigande trend har sedan mitten av 2015 visat en oregelbunden tendens då aktien efter en etablering ovanför MA 40 veckor, kort därefter visat på en etablering därunder. Detta fenomen kan utnyttjas genom att köpa vid en forcering av MA 40 veckor på nedsidan, med hypotesen till en återgång därovan, framförallt om aktien visat tecken på att stöd hittats. Detta scenario har uppvisats vid två tidigare tillfällen som resulterat i en kortsiktig motreaktion.

Aktien står nu inför ett potentiellt tredje scenario av liknande art där stöd funnits runt 168kr efter en forcering av MA 40 veckor på nedsidan. Så länge som aktien fortsätter att respektera detta stöd d.v.s. aktien tillåts handla därunder men vid veckans slut stänger därovan är förutsättningarna för en motreaktion goda.

Vi föreslår ett köp runt 168.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 164kr. Målkurs sätts till 179kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant forcera 165kr följt av vidare nedgång genom 160kr ökar oddsen för ett genombrott av en toppformation med en indikativ nedgångspotential mot 120kr.

Den långsiktiga trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är svagt fallande.

Assa Abloy
Entré köp 168.50kr Ticker ASSA B
Målkurs 179kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 164kr P/E 26.5
Senaste 170kr Direkt avk. 1.8%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto