Home > Analys: Astra Zeneca bryter uppåt.

Analys: Astra Zeneca bryter uppåt.

Astra Zeneca visade under tisdagen styrketecken då aktien bröt igenom MA 200 och kanaltaket i den fallande trendkanalen. Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. aktien handlas ovanför 563 kr, förväntas vidare uppgång mot 604 följt av 638 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Astra Zeneca har sedan april månad handlats inom en fallande trendkanal där aktien efter en toppnotering på 603 kr och en lägsta notering på 489 kr i augusti cementerat detta handelsintervall som aktiens spelram. I början av november avvisades motståndet i den fallande trendkanalen vilket ledde till en tillbakagång ned för ett test av stödet runt 537 kr som visat sig hålla efter en initial forcering.

Aktien har därefter visat styrketecken då en bullish engulfing candlestick bildats vilket lett till att aktien brutit igenom motståndet runt 565 kr som sammanföll med det sidåtgående MA 200. Så länge som utbrottet förblir intakt är förutsättningarna goda för vidare uppgång mot 603 följt av 639 kr.

Skulle aktien de kommande dagarna visa på en rekyl ned mot 565 kr uppstår ett attraktivt köpläge då risken i form av en stoploss kan placeras snävt förslagsvis under 555 kr. Målkurs sätts konservativt till 635 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen med symbol AZN.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto