Home > Analys: Astra Zeneca kraftansamlar på nytt…

Analys: Astra Zeneca kraftansamlar på nytt…

Astra Zeneca har inlett en ny kraftansamlingsfas efter att ha forcerat toppnoteringar från 2001-2002. Stödet runt 566 kr utgör en kortsiktig ingångsnivå inför en ny attack av intervalltaket.

Astra Zeneca utlöste en köpsignal i november när aktien passerade toppen från 2001- 2002 runt 540 kr. Då aktien inte hade några naturliga vinsthemtagningsnivåer att navigera efter i samband med all time highs fanns det goda förutsättningar för en bestående och en trendande rörelse.

Med facit i hand har aktien inte visat den förväntade köpresponsen då aktien toppade ur redan på 560 kr, för att därefter ett flertal gånger utmana stödet runt 533 kr. I kursdiagrammet handlas aktien i så kallade prisboxar vars intervall botten sammanfaller med intervalltaket av den tidigare prisboxen. För den kortsiktiga aktören finns det goda intjäningsmöjligheter med relativt begränsad risk vid ett köp runt stödet vid intervallbotten.

På lång sikt är det först om aktien etableras under det stigande MA 200 runt 525 kr som en exit ges för långsiktiga innehav.

Vi rekommenderar ett köp runt 566 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 552 kr. Målkurs sätts konservativt till tidigare toppnoteringar runt 597 kr.

Så länge som aktien håller sig ovanför 525 har vi en positiv grundinställning.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns runt 598 kr. Stöd finns vid 566 följt av 525-530 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen med symbol AZN.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto