Home > Analys: Astra Zeneca vid stödnivå.

Analys: Astra Zeneca vid stödnivå.

Astra Zeneca har utvecklats starkt på börsen och lyckats passera tidigare toppnotering med god marginal. Så länge som aktien handlas ovanför stödet runt 595 kr räknar vi med fortsatt uppgång.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Astra Zeneca befinner sig i en långsiktigt stigande trend där aktien efter viss tveksamhet vid toppnoteringen från 2001 och 2002 nu med god marginal passerat denna. Aktien respekterar stöd och motståndsnivåer väl inom den stigande trenden och har efter en marginell forcering av stödet runt 560 kr, ett så kallat falsk genombrott, fått förnyad köpkraft vilket tagit aktien förbi motståndet runt 595 kr till en lokal topp vid 626 kr.

De senaste dagarna har aktien visat på en rekyl ned mot det tidigare motståndet runt 595 kr som omvandlats till ett stöd, som än så länge visat sig hålla. Då huvudtrenden är stigande är huvudscenariot en fortsatt uppgång inom kort för ett test av toppen runt 626 kr.

Skulle å andra sidan stödet vika indikeras kortsiktig svaghet i första hand och ökar risken för en fortsatt nedgång mot 560 kr. Det är först vid en passering av det långsiktiga jämviktsvärdet runt 540 kr som en exit ges för långsiktiga innehav.

Då risken är sund i förhållande till potentialen rekommenderas ett köp runt 595 kr. Målkurs sätts konservativt till 626 kr. Nödutgången placeras snävt, under 585 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Närmaste motstånd finns runt 566 kr. Stöd finns vid 520 följt av 505 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen med symbol AZN.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto