Home > Analys: AstraZeneca laddar för utbrott

Analys: AstraZeneca laddar för utbrott

Läkemedelföretaget AstraZeneca har i år haft en relativt dålig kursutveckling för sin aktie som, räknat på kursen i skrivande stund på 309 kr, gått ned med 2,2%. Aktien har varit nere på 285 kr som lägst den 5 juni och 329,8 kr som högst den 17 januari.

AstraZeneca-aktien har visat på svaghet under sommaren då den inte hängt med i börsens sommarrally. Om inte aktien orkar gå upp när börsen i sin helhet går upp, hur ska det då gå för aktien om börsklimatet skulle bli sämre ?

Stochastic-indikatorn ligger på låga nivåer till neutrala nivåer.

Den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är oregelbunden till lätt uppåtriktad. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, har dock vänt nedåt sedan i början av augusti.

AstraZeneca ligger förnärvande strax över en stödnivå kring ca 306 kr. Skulle aktien stänga under 306 kr får aktien en säljsignal. Vi siktar då på att aktien ska ner och testa stödnivåerna kring ca 290 kr och ca 285 kr.

Skulle AstraZeneca istället etablera sig över motståndsnivån vid ca 315 kr får aktien en köpsignal.

För att AstraZeneca ska få en riktigt stark och långsiktigt intressant köpsignal måste emellertid även motståndsnivån vid ca 325-330 kr passeras. Vi siktar i så fall på att aktien har möjlighet att gå ända upp till ca 380 kr.

Vi rekommenderar att man avaktar och agerar först om aktien bryter ur intervallet 306 till 315 kr.

Köp om AstraZeneca stänger över 315 kr. Sikta på en uppgång till först och främst 325-330 kr. Stop loss om aktien stänger under 313 kr.

Blanka aktien om den stänger under 306 kr. Sikta på nedgångar till först och främst 285-290 kr. Stop loss om aktien stänger över 312 kr.

Flytta stop lossen så att mer och mer vinst säkras allt eftersom positionen går åt rätt håll.

Att ta position
Handla AstraZeneca för uppgång med tex. Citi First LONGASTRA AL CIT*
Handla AstraZeneca för nedgång med tex. Citi First  SHORTASTRA H CIT*
Analys AstraZeneca
AstraZeneca (Dagdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.