Home > Analys: AstraZeneca på väg mot tidigare toppar…

Analys: AstraZeneca på väg mot tidigare toppar…

AstraZeneca har forcerat motståndet vid 585kr vilket öppnar upp för ett test av 625 följt av 643kr.

Astra Zeneca’s stigande trend har de senaste tre åren övergått till ett bredare sidledes handelsintervall mellan 447 och 643kr. Efter en dubbelbotten under våren 2016 nådde aktien en toppnotering på 623kr som testades i juni 2017 utan att aktien lyckades forcera denna på ovansidan, vilket skapade ett motstånd i form av en dubbeltopp. Aktien har genom dessa avvisningar till både lägre och högre priser skapat ett tydligt handelsintervall där stöd och motståndshandel är att föredra.

I början av februari passerades lågpunkten från december utan att säljarna lyckades få fotfäste vilket öppnade upp för en vändning uppåt.

Positiva signaler har de senaste veckorna uppvisats genom en passering av motståndet vid 585kr på ovansidan. En logisk utveckling vore ett test av 625kr för att utröna eventuell köpkraft som kan leda till ett avgörande test av all time highs. Testas tidigare toppar under låg aktivitet alternativt under tilltagande omsättning med en stängning i närheten av dagslägsta är detta en tydlig indikation att högre priser inte är aktuella, vilket öppnar upp för en vändning nedåt mot undre delen av det treåriga handelsintervallet vid 447kr.

Skulle aktien däremot bryta tidigare toppar under starkt stigande omsättning och en stängning runt dagshögsta är oddsen goda för en starkare rörelse på ovansidan, då ett latent utbud av säljare som vill komma ut på breakeven kurser saknas.

Astra Zeneca
Ticker AZN
Marknad OMXS Large Cap
P/E 30.9
Senaste 606.60kr Direkt avk. 3.8%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AZN.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto