Home > Analys: Återhämtning i Skanska B?

Analys: Återhämtning i Skanska B?

Skanska B har haft en svag utveckling det senaste året vilket tagit aktien ned i närheten av tidigare bottnar där en motreaktion uppvisats…är detta starten på en återhämtning?

Skanska B aktien har sedan början an 2017 haft en trist utveckling med ett kursfall från 230kr till som lägst 153kr i början av februari månad. Aktien har nu kommit till ett tidigare konsolideringsintervall mellan 148 och 188kr, vilket medfört en paus i nedgången. Är detta e n tillfällig andhämtning inför vidare nedgång eller starten av en vändning uppåt mot tidigare toppnoteringar?

Än så länge går det inte att avgöra med någon större precision då aktien handlas i mitten av det tidigare handelsintervallet. Vi avvaktar en forcering av swing högsta vid 177.50kr för att signalera ett test av 189kr vilket om passeras ger klartecken för vidare uppgång mot all time highs.

Skulle aktien däremot visa svaghet genom att passera 160kr på nedsidan är förväntas ett test av tidigare bottnar runt 148.50kr för en avstämning av den framtida färdriktningen. I nuläget väljer vi att avvakta tills att aktien testar nämnda nivåer för att därefter få en klarare bild om det tekniska läget.

Börsen som helhet befinner sig i ett besvärligt läge då omx index misslyckats att attrahera ett bestående momentum efter ett test genom både swing högsta och swing lägsta.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Skanska
Ticker SKA B
Marknad OMXS Large Cap
P/E 16.9
Senaste 169.40kr Direkt avk. 4.9%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKA B.

 

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.