Home > Analys: Atlas Copco A närmar sig utbrott…

Analys: Atlas Copco A närmar sig utbrott…

Atlas Copco A har bildat en kilformation där ett brott av stödet runt 218 kr signalerar nedgång alternativt en stängning ovanför 232 kr följt av 237 kr för ett frambringa ett positivt scenario.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Atlas Copco A handlas inom en kortsiktigt fallande trendkanal inom den långsiktigt stigande huvudtrenden. Efter ett misslyckat utbrottsförsök på nedsidan i slutet av september har aktien återhämtat sig kraftigt där kurspendlingarna de senaste veckorna har blivit allt snävare då aktien bildat en kilformation. Det är sannolikt att aktien inom kort står inför ett utbrott, där en etablering under stödet vid 218 kr signalerar fortsatt nedgång mot stödnivån runt 202 kr.

Skulle aktien bryta uppåt d.v.s. stänga ovanför 232 kr följt av en etablering ovanför 237 kr är detta en positiv utveckling som öppnar upp för vidare uppgång mot 240 följt av 254 kr.

Vi har en avvaktande inställning tillsvidare och ser möjligheten att ett köpläge kan uppenbara sig om aktien bryter nedåt för att testa stödet runt 202 kr, följt av en avvisning i form av en hammer eller annnan vändningscandlestick.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ATCO A.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto