Home > Analys: Atlas Copco A vid intressant läge…

Analys: Atlas Copco A vid intressant läge…

Atlas Copco A har efter en positiv motreaktion vid kanalgolvet bildat en potentiell bottenformation. Stödet runt 200 kr utgör tillsvidare en köpnivå mot 225 kr i första hand.

Atlas Copco A har efter en toppnotering på 296 kr i april 2015 handlats i en fallande trendkanal.

Aktien har i samband med ett test av stödet vid kanalbotten i februari, bildat en mindre dubbelbotten formation, vilket lett till förnyad styrka som tagit aktien förbi den psykologiska 200 kr nivån som tidigare utgjort ett motstånd.

Detta har nu omvandlats till ett stöd och är en attraktiv ingångsnivå inför fortsatt uppgång i aktien. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 195 kr. Målkurs sätts konservativt till 225 kr.

Sedan början av januari har en potentiell huvudskuldra bottenformation bildats vilket signalerade fortsatt uppgång i aktien när 200 kr nivån bröts på ovansidan. Så länge som aktien handlas ovanför denna nivå är ett uppgångs scenario intakt. Prisobjektivet indikerar fortsatt uppgång mot 229 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att etablera sig under 200 kr följt av vidare nedgång genom den kortsiktigt stigande trenden runt 197 kr förväntas ett test av stödet runt 188.50 följt av 172.50 kr.

Aktien handlas under det fallande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ATCO A.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto